Apple ještě zlepšil bezpečnost v iOS 13. Jak?

Již iOS 12 bylo velmi bezpečné a celková politika Applu se v podstatě točí okolo bezpečnosti. Nahrává tomu zejména uzavřený ekosystém, který uživatele nepustí do vývojářských nastavení a stáhnete pouze vybrané aplikace a soubory. Není tedy vyloženě způsob, jak dostat škodlivý kód do svého zařízení.

Přihlasit se pomocí Applu

Již žádné přihlašování pomocí Facebooku či Googlu. Tyto způsoby představovaly nebezpečí zejména kvůli sledování činnosti, lokace a dávaly možnost potencionálním útočníkům, jak se dostat do zdánlivě nehacknutelného zařízení. iOS

Apple tento problém vyřešil a nyní lze využít funkci Přihlásit se pomocí Applu. Je to jednoduché, rychlé a bezpečné. Můžet využít Face ID. Stačí naskenovat obličej a jste přihlášeni. Žádné soukromé údaje a už vůbec ne stejné heslo na několika účtech. To všechno znamená maximální bezpečnost pro uživatele.

Aplikace si v iOS mohou údaje vyžádat

Některé aplikace zkrátka vyžadují vaše jméno, adresu či telefonní číslo. V takových případech budete dotázáni a po potvrzení iPhone vyplní potřebnou kolonku nebo zadáte údaj ručně. Následně můžete nastavit, aby iPhone pro tuto stránku zadával potřebný údaj automaticky nebo ho můžete zadávat ručně. Najdeme zde také možnost sdílení falešné emailové adresy, která nahradí vaši skutečnou emailovou adresu a protějšku neukáže citlivé údaje.

Na webu, v aplikacích i v obchodech

Toto všechno bude dostupné všude, kde budete službu potřebovat. Fungovat bude služba v aplikacích od Applu i v těch třetích stran. Bude dostupná na webu při nákupech nebo ve webových aplikacích. A měla by fungovat i v kamenných prodejnách, kde jste čas od častu dotázáni na své kontaktní údaje pro založení uživatelského účtu. Stačí přiložit telefon, potvrdit pomocí Face ID a iPhone již vaše údaje odešle na protější zařízení.

HomeKit Secure Video v iOS

Kapitola sama o sobě. Při odesílání videí či jakýchkoliv jiných materiálů na cloudové úložiště se můžete stát terčem pro internetové zločince. Většina dat je odesílána tak, jak jsou uložena. Nově ale zařízení video zašifruje a odešle na iCloud, kde ho nikdo neuvidí. Klič k šifrování budete mít pouze vy a nikdo kromě vás ho proto nepřečte.

iOS